Skip to main content

Tips & Kadotips

Tips

Er bestaat een heel eenvoudige truc om te weten of het vlees gaar is. Daarbij gebruikt u de muis van uw hand: dat is het gedeelte onder uw duim. U vergelijkt hoe de muis van uw hand aanvoelt met hoe het vlees aanvoelt. Het werkt heel eenvoudig: u duwt zachtjes de top van een bepaalde vinger tegen de top van uw duim. Met deze tip komt u niet langer in de verleiding om de gaarheid te controleren door in het vlees te prikken!

● Druk met wijsvinger op duim: bleu of rare
● Druk met middelvinger op duim: saignant of medium rare
● Druk met ringvinger op duim: à point of well done
● Druk met pink op duim: bien cuit of very well done
Sudderlapjes
Voor het bereiden van sudderlapjes de volgende tips: Lapjes die te hard worden'dichtgeschroeid'krijgen nooit de kans om zacht en mals te worden. Dus zachtjes aanbraden nadat het schuim van de boter is weggetrokken en er geen gesis meer hoorbaar is. Het vlees mooi zachtjes dicht schroeien, dan zo veel warme bouillon of andere vloestof toevoegen, dat het vlees onder staat. Met gesloten deksel op het kleinste pitje laten sudderen. Desnoods een sudderplaatje gebruiken, want de inhoud van de pan mag niet gaan koken, anders wordt het vlees alsnog droog en taai. Riblappen zijn mooi dooraderd en dat verhoogt de smaak. Wie aan het lijnen is, hoeft niet bang te zijn voor het vet. Dat verdwijnt tijdens het sudderen in de jus. En wil je magere jus, dan laat je de stoofpot eerst afkoelen. Het gestolde vet kun je er dan makkelijk af scheppen.
Varkenshaas bereiden
Het vlees van een varkenshaas loopt schuin toe. Om het haasje gelijkmatig gaar te laten worden, slaat u het dunne gedeelte terug en zet het vast met een prikker of bind het vast met een touwtje. Het bakken duurt niet langer dan 10-12 minuten en in plakken of in blokjes gesneden is het vlees nog sneller gaar. Bereiden in de oven kan ook. Om te voorkomen dat het uitdroogt, moet u het voortdurend bedruipen.
Kip braden
Kip is mals, mager en licht verteerbaar vlees dat snel en makkelijk kan worden bereid. Snel gebraden zijn de volgende delen:

- kipfilet (vlees van de kippenborst zonder vel en been) circa 7 minuten per kant.
- kipschnitzel (geplette kipfilet, al dan niet voorgegaard en gepaneerd) circa 5 minuten per kant.
- kip cordon bleu (kipschnitzel gevuld met ham en kaas) circa 5 minuten per kant.
Bereidingswijze van de hachee
Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom mooi bruin. Voeg de ringen ui toe en bak alles onder regelmatig omscheppen nog ca. 5 minuten tot de uien lichtbruin zijn. Roer de bloem door het vlees-uienmengsel en laat deze even meebakken. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon toe tot een gebonden geheel is ontstaan. Voeg de azijn, de kruidnagels, het laurierblad en wat zout en peper toe. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de hachee ca. 3 uur lang zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels. Maak de maïzena aan met wat water en bind hiermee de hachee. Schep de hachee in een schaal en serveer het met wat lekkere gekookte aardappels.

Kadotips

Kadotips

De kadobon is voor ieder gewenst bedrag verkrijgbaar. De ontvanger kan naar eigen keuze producten bij ons komen uitzoeken. Altijd een leuk en origineel kado om te geven.

Vleesschalen en hapjes schalen

Wilt u eens iets anders kado geven? Wij kunnen een heerlijke vleesschaal voor u opmaken. De schaal kan voor ieder gewenst bedrag worden opgevuld.

prijs is vanaf € 2,45 p.p.