Geschiedenis Slagerij Vugts

 

 

Geschiedenis

 

Vierde generatie Slagers Vugts

 

Op 24 aug 1977 begon opa Wout Vugts een slagerij in Diessen.
12 dec 1979 nam Roel Vugts intrek in het nieuwe pand, op de hoek Willibrordusstraat/Heuvelstraat, waar we nu nog te vinden zijn.
1 juli 2012, 35 jaar later, neem ik, Stefan Vugts, het roer of beter gezegd het slagersmes over.
Eén ding is echter ongewijzigd gebleven: Slagerij Vugts is nog steeds een AMBACHTELIJKE SLAGERIJ en staat garant voor goede kwaliteit en altijd verse producten.

Overgrootvader (ook) Wout Vugts was veehandelaar en slachter, waar opa Wout het vak dan ook van geleerd heeft; zo ging dat vroeger.
In die tijd werden er ook nog veel huisslachtingen gedaan en ging opa Wout samen met zijn zonen erop uit, zo zijn zij ook in het slagersvak gerold.
Het hele gezin hielp mee.
Maar de tijden veranderden: er moesten via de slagersvakschool diploma's gehaald worden.
Zodat ze toen het nieuwe pand klaar was daar konden beginnen.
Ze hadden een eigen veestapel, wel tot 60 dikbillen.
Belgisch blauw en Roodbond vee, allemaal voor eigen Slachterij.
Dat is verleden tijd, net als het houden van vee; ook mede door het overlijden van opa Wout in 2002, want dat was toch voor het grootste gedeelte zijn afdeling.
We gingen in die tijd met het vee naar tentoonstellingen zoals in Best, Hapert en Den Bosch en vielen daar regelmatig in de prijzen.

In 1995 is de winkel door mijn vader Roel Vugts in een geheel nieuw jasje gestoken en heeft zich tevens gespecialiseerd in Barbecueën en Wokken.
Daar heeft hij tot in de wijde omgeving naam mee gemaakt.

Ook ik heb het slagersbloed dus van huis uit meegekregen en ik heb al mijn diploma's gehaald.
Nu draaien wij met heel veel energie en zin de slagerij in de trend van vandaag.
Met hulp van mijn vader en medewerkers want alleen kun je niks.
Samen streven wij elke dag naar het beste zodat we u op culinair gebied goed kunnen helpen.

Tot ziens in onze winkel.

Groeten Stefan en medewerkers